Fotoclub Brandpunt

BELEEF, ERVAAR, KIJK EN KLIK...MET HET JUISTE BRANDPUNT.

Missie

1. Fotografiebevordering:
De belangrijkste missie van de fotoclub is  het samengaan van de kunst en het ambacht van fotografie. Dit omvat het stimuleren van de interesse in fotografie als kunstvorm en het bieden van een platform voor leden om hun fotografische vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.
2. Leren en delen van kennis:
Een plek waar fotografen van alle niveaus kunnen samenkomen om ervaringen, kennis en technieken met elkaar te delen. We organiseren workshops, lezingen en fotoshoots waar leden van experts en elkaar kunnen leren.
3. Creatieve inhoud:
De fotoclub is een creatieve uitlaatklep voor de leden, waar ze hun ideeën en visie kunnen uiten door middel van fotografie.
4. Opbouwen van een gemeenschap:
Onze fotoclub creëert een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die een passie voor fotografie delen. Het is een plaats waar leden kunnen samenwerken, elkaar kunnen inspireren en waar vriendschappen kunnen ontstaan.
5. Kritische feedback:
De  fotoclub biedt vaak een omgeving waar leden constructieve feedback kunnen krijgen op hun werk. Dit helpt fotografen hun vaardigheden te verbeteren en te groeien als beeldmakers.
6. Sociale interactie:
Fotografie is vaak een solitaire bezigheid, maar onze fotoclub biedt een sociaal aspect waar de leden met elkaar kunnen interageren, netwerken en samenwerken aan gemeenschappelijke projecten.
7. Maatschappelijke bijdrage:
De fotoclub zal zich, waar mogelijk, ook inzetten om fotografie te gebruiken als een middel om bewustzijn te creëren over sociale kwesties en gemeenschapsprojecten te ondersteunen.

Kortom, de missie van de fotoclub is om een gemeenschap van fotografie-enthousiastelingen te creëren, waarbij de focus ligt op het samenspel van de kunst van fotografie, het delen van kennis, het stimuleren van creatieve expressie en het bieden van een ondersteunende omgeving voor leden om hun fotografische vaardigheden te ontwikkelen.

Visie 

1.Hoe meer je fotografeert hoe meer je jouw creativiteit ontwikkelt en is de fotoclub een uitlaatklep voor je creativiteit en kan je alle technieken en instellingen uitproberen.

2.Je deelt je foto’s om positieve feedback en uitspraken van lof in ontvangst te nemen. Het delen van hun foto's met anderen, zowel online als offline. Positieve reacties stimuleren ons om verder te groeien en de vaardigheden te verbeteren.

3.Niet vergeten dat fotograferen een leerproces is en die kansen willen wij als fotoclub bieden. Experimenteren met verschillende instellingen, belichting en compositie om te begrijpen wat wel en niet werkt. Fouten worden niet gezien als mislukkingen, maar als leermogelijkheden.

4.Ervaringen delen is leuk om je foto's en verhalen te delen met anderen. Sociale media en fotogemeenschappen bieden de gelegenheid om je werk te presenteren en te zien hoe anderen de wereld vastleggen.

5.Gezelligheid dat is vooral heel belangrijk, samen genieten met andere fotografen, hetzij bij fotoshoots, workshops, fotowandelingen of tijdens de bijeenkomsten van de clubavonden. Het delen van je passie met anderen zorgt voor een gevoel van verbondenheid en gezelligheid.

6.Leerervaringen delen het proces van experimenteren, fouten maken en groeien zien we als een waardevolle ervaring. Het vergroot niet alleen je fotografische vaardigheden, maar ook je persoonlijke ontwikkeling.

7.  Als fotograaf heb je de vrijheid om te fotograferen wat je wil, wanneer je wil en op je eigen manier. Dit geeft je een gevoel van onafhankelijkheid en voldoening.

Samengevat draait de visie van fotoclub Brandpunt om het omarmen van creativiteit, het genieten van het leerproces, het delen van ervaringen met anderen en het creëren van een gezellige en ondersteunende club van gelijkgestemden. Het plezier in fotografie en het vastleggen van de schoonheid van de wereld staan centraal.


 
E-mailen
Map
Info
Instagram