Fotoclub Brandpunt

BELEEF, ERVAAR, KIJK EN KLIK...MET HET JUISTE BRANDPUNT.

Wij stellen aan u voor onze leden op alfabetische volgorde....

Mijn naam is Daan Jurry en ben al heel wat jaartjes met pensioen. Direct na mijn pensionering ben ik het fotograferen weer actief gaan beoefenen.
Al vanaf de middelbare school fotografeer ik. Ook omdat mijn vader daarmee actief was. De eerste camera was een Prakica.
De eerste  In tegenstelling tot de huidige digitale wereld, werd daarmee erg bewust gefotografeerd. Een filmrolletje van 24 beeldjes is immers zo verschoten. Nu fotografeer ik in RAW met een Nikon 800d en daar ben ik erg tevreden mee. Overigens heb ik tussendoor ook en hele periode films gemaakt. Een speciale voorkeur voor de soort foto’s heb ik niet. Al heeft realisme en in kleur wel een voorkeur. Veel plezier beleef ik aan de nabewerking van de foto’s in Photoshop.
Ik wil mij nog verbeteren in het maken van simpele, treffende beelden


Ik ben Elsbeth van Laarhoven  en woon in Terneuzen. Ik ben lid van club vanaf de oprichting in 2005.  Ben begonnen met fotografie tijdens de vakanties en zo langzamerhand steeds meer interesse gekregen in de fotografie.  Ik ben gestart met een camera van het merk Canon en later over gestapt naar een Fuji. Ik heb  verschillende cursussen gevolgd bij Kisp in België.  Heb geen specifieke voorkeur maar ben geen fan van portretfotografie.  Ik heb weleens  goede punten gehaald bij de lente en najaar wedstrijd van OVU. En er 1 keer een serie geselecteerd van mij voor de Leo Baekeland fototentoonstelling.


Ik ben Erik Verhage en  ben lid vanaf januari 2023.  Ik ben al langer bezig met fotograferen en ook ben ik begonnen met de vakantieplaatjes. Na aankoop in 2019 van mijn eerste digitale camera een Sony A7 bakte ik er niks van en moest alles beetje mooier maken met een fotobewerkingsprogramma. Daarom ben ik eerst maar eens een cursus gaan volgen om echt te kunnen fotograferen en te begrijpen wat spelen met licht in de praktijk nou betekend.  Ik heb geen directe voorkeur maar vind dat iedere foto een pakkend onderwerp moet hebben wat hem aantrekkelijk maakt. Ik heb  nog niet met wedstrijden meegedaan maar vind het wel leuk als andere mensen mijn foto's waarderen. 


Mijn naam is Jacqueline Hiemstra en ben lid sinds  2022 maar fotografeer met grote regelmaat sinds 2005 ongeveer. Na een poosje intensief bezig geweest te zijn met de video wereld heb ik toch de videocamera ingeruild voor een fotocamera. Mijn eerste digitale was een Sony A7 en later overgestapt op een Nikon versie en nog weer later een upgrade gedaan maar wel bij het Nikon merk gebleven. Ik ben aangetrokken door programma's als photoshop en ben een cursus gaan volgen om creatief foto's te bewerken. Maar dat moest ik dan doen met de beelden die door de cursus werden aangeboden. Maar er is niks leuker dan dit toe te passen op of met je eigen beelden. Dus de volgende stap was de opleiding  fotografie te starten bij Kisp. Eén voor één  alle modules gehaald en met een positieve eindproef afgesloten.  Allemaal voor de fun want ik heb geen ambities om als professioneel fotograaf aan de slag te gaan. Daarvoor ben ik veel te eigengereid of te eigenwijs ik wil alleen fotograferen wat ik leuk vind of als uitdaging zie en niet omdat de klant het zo graag wilt. Mijn belangstelling is heel breed, natuur, product, portret of reportagefotografie maar ook straatfotografie vind ik super leuk.


Ik ben Karin Koster en  al lid vanaf de oprichting van de fotoclub en door mijn vader (Rinus) met het fotovirus besmet. Mijn eerste camera was een Minolta      (uiteraard nog met rolletjes) tegenwoordig fotografeer ik met een Sony Alfa.
Een echte voorkeur voor een bepaald soort fotografie heb ik niet maar ik doe wel graag straat en natuur fotografie.  Het leuke van lid zijn van een fotoclub is dat je altijd blijft leren en je jezelf steeds kan blijven verbeteren. Het werken naar een mooie jaarlijkse tentoonstelling en de foto-uitstapjes vind ik zeker ook pluspunten van een lidmaatschap.


Ik ben Kees Harreman en lid van de club sinds 2015 . Ik heb eerst gefilmd met een Super 8 camera en mezelf leren editen door vele boeken te raadplegen. Hierna ben ik  gaan fotograferen en heb dia's gemaakt in het analoge tijdperk. Mijn eerste camera was een Practica TL type en opgevolgd door een Nikon 90, D7000, D700D en op dit moment fotografeer ik met een Nikon D750. Na mijn (vervroegde) pensionering ben ik wat serieuzer aan de slag gegaan met de fotografie en heb enkele circussen gevolgd via Toonbeeld en via Photofacts Academy waar je 24 op 24 uur cursussen kunt volgen.. En ook door het aansluiten bij de club heb ik mezelf steeds verder ontwikkelt. Ik heb  ook geen specifieke voorkeur. Ik heb geen interesse om mee te doen aan een wedstrijd. Een mooie foto is een mooie foto, als mensen er tijdens een tentoonstelling langer naar kijken dan 5 seconden, heb je een geslaagde foto naar mijn mening, lopen ze sneller door dan heeft de foto niet hun interesse.Mijn naam is Marcus


Mijn naam is Maya Schellekens en ik ben lid sinds januari 2023. Mijn interesse voor fotografie gaat al terug naar 1998 toen ik me aanmeldde voor de fotovakschool. Helaas heb ik hier door omstandigheden maar kort aan deelgenomen. Maar het willen fotograferen is altijd blijven kriebelen.  Later vooruitlopend op mijn AOW heb ik toch een digitale camera gekocht en ben wat cursussen gaan volgen bij Toonbeeld. Dit gaf  mij wel het inzicht hoe complex fotografie is en dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Door veel te lezen, filmpjes te kijken en vooral te doen, leer ik dagelijks bij en neem ik overal mijn camera mee en is de verslaving een feit. Ik fotografeer van alles en heb nog geen voorkeur voor een genre en vind alles leuk. Binnenkort start ik weer een cursus fotografie en hoop hier ook weer bij te leren. Op pad met mijn camera (Nikon 7500) of op pad met de club ik doe mee! Voor mij brengt de club veel toegevoegde waarde in de zin van opbouwende kritiek, wijze lessen, goed gemeende adviezen, gezelligheid en nieuwe uitdagingen!


Mijn naam is Patrice Dominque Troost geboren en getogen in Terneuzen en ben actief lid van de club sinds 2016, maar begonnen met fotograferen in 2001. Als beroepsfotograaf van 2012 t/m 2017 gewerkt. Als beroepsfotograaf ben ik in 2017 gestopt en heb mijzelf volledig belegd op exposities en documentair werk. Ik ben begonnen met analoog en al vroeg naar de eerste digitale camera's overgetapt naar en hiermee heel veel geëxperimenteerd. Ik fotografeer zowel analoog met o.a. Ilford zwartwit 400 film als digitaal met diverse fullframe camera's van Canon.  Door mijn creativiteit combineer ik diversiteit aan kennis en kunde door gebruik van verschillende technieken. Ik ben als kunstenaar actief als dichter, fotograaf en muzikant. Ik combineer beeld en woord en geluid met elkaar. In alle drie ben ik actief in verschillende vormen en neem deel aan wedstrijden.


Mijn naam is Piet Hamelink kom uit Terneuzen en ben lid van de club vanaf 2013. Ik fotografeer sinds 1995, eerst met een Pentax Optio 430 en daarna opgevolgd door een Nikon D 40 en momenteel met een Leica en Nikon D7000 en niet te vergeten mijn mobiel (Huawei).
Ik heb geen speciale voorkeur maar ben graag op pad in de natuur maar ook architectuur vind mooi. Uitgesproken gebouwen, moderne gebouwen en uitzonderlijke gebouwen inspireren mij.


Mijn naam is  Rinus Klaassen en ik kom uit Axel. Ook ik ben samen met mijn dochter(Karin) lid vanaf de oprichting van de club.  Mijn eerste camera is wel vijftig jaar geleden en was een Alfa Silette en tegenwoordig fotografeer ik met een Sony A 7111. Ik ben begonnen met fotografie zoals de meeste met de vakantieplaatjes en heb mezelf ontwikkeld en later aangesloten bij de fotoclub. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurfotografie maar ook architectuur en urban heeft mijn belangstelling.  Ik heb meegedaan met wedstrijden 2x laureaat van OVU tentoonstelling en goud BFF met de foto "Werkplaats".


Mijn naam is Theo de Feijter, lid van de club vanaf de oprichting. In mijn kindertijd had nog lang niet iedereen een camera. Wanneer iemand fotografeerde was ik er niet bij weg te slaan, op één of andere manier vond ik het iets magisch. Toen ik 16 was kocht ik mijn eerste camera, een Agfa Instamatic. Deze verruilde ik spoedig voor een meetzoekercamera met meer mogelijkheden. Toen ik 18 was kreeg ik een volledige donkerekamer uitrusting van een oom die ermee stopte. Vanaf dat moment had de fotografie mij volledig te pakken, zeker toen ik ook nog een heel mooie tweedehands spiegelreflexcamera (Asahi Pentax Spotmatic) met toebehoren kon overnemen. Het fotografievirus heeft mij niet meer losgelaten. In 2019 ben ik gestart met de 4 jarige opleiding Fotokunst in Sint Lucas Academie in Gent. Ik heb een voorkeur voor landschapsfotografie, daarnaast doe ik ook veel straatfotografie en architectuur.


Mijn naam is Veronique Slingerland ik kom uit Terneuzen en ben begonnen met fotograferen in 1997. Ben lid van de club vanaf dag 1, ben één van de oprichters van de club. Ik ben begonnen met fotografie met een Canon spiegelreflex camera en fotograaf nu met een Canon EOS6D fullframe en een Fuiji XT 30. Ik doe regelmatig mee aan wedstrijden, voor detail informatie verwijs ik naar mijn website  https://veroniqueslingerland.weebly.com  

 
E-mailen
Map
Info
Instagram