Fotoclub Brandpunt

BELEEF, ERVAAR, KIJK EN KLIK...MET HET JUISTE BRANDPUNT.

Hier vindt u nieuws en informatie over de fotoclub en haar leden.

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________

Blog:

Het organiseren van een succesvolle fototentoonstelling vereist een zorgvuldige planning en voorbereiding. 

 

De eerste stap is het onderzoeken van potentiële tentoonstellingsruimtes en deze benaderen met een voorstel. Zodra een ruimte is gevonden, is het essentieel om de tentoonstelling voor te bereiden, inclusief het selecteren van de beste foto's en het kiezen van de juiste materialen voor afdrukken. Door de tijd te nemen om grondig te plannen en voor te bereiden, kunnen we de weg vrijmaken voor een succesvol evenement dat het publiek boeit en inspireert.
Het samenstellen van de tentoonstelling is een ander cruciaal aspect van het presenteren van een fototentoonstelling. Gezamenlijk moeten we de foto's zorgvuldig selecteren en rangschikken om een samenhangend en meeslepend verhaal te creëren dat het publiek boeit en bind. Door de tentoonstelling zorgvuldig samen te stellen, kunnen organisatoren een gedenkwaardige en betekenisvolle ervaring voor bezoekers creëren, een ervaring die hen aanmoedigt om ook met de fotografie bezig te zijn. 

 

 

Wij heten dan ook nieuwe leden van harte welkom! 

info@fotobrandpunt.nl

 

 

Betrokkenheid bij het publiek is de laatste sleutel tot een succesvolle fototentoonstelling. Dit proberen we op verschillende manieren te bereiken, zoals het aanbieden van rondleidingen, het organiseren van foto gesprekken of het aanmoedigen van bezoekers om hun gedachten en reacties op de tentoonstelling te delen in het daarvoor ingerichte fotocafé. Met deze expositie hopen wij een blijvende indruk creëren die bij bezoekers resoneert, lang nadat ze de expositieruimte hebben verlaten.
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________

 

Februari 2024:
Voor dit jaar hebben we er voor gekozen om met thema's te gaan werken. Door een longlist rond te laten gaan waarbij een ieder zijn of haar keuze kan aangeven levert een shortlist op en met deze lijst gaan we van start.

Het eerste thema is "lijnenspel" op onze Facebook pagina zijn de eerste resultaten al gedeeld. Hieronder ook een paar voorbeelden van de resultaten. We zouden het leuk vinden als u een reactie achter wilt laten in ons gastenboek.

 

 • lijnenspel
 • lijnenspel
 • lijnenspel
 • Lijnenspel
 • lijnenspel
 • Lijnenspel
 • lijnenspel
 • lijnenspel
 • Lijnenspel


Het tweede thema is "dijken" nou staat Zeeuws Vlaanderen bekend om haar dijken en kreken dus de leden zijn 'los' gegaan.

Hieronder tonen we enkele voorbeelden.

 • DSCN9324 1
 • DSCF3703
 • Dijken-4-2
 • dijken-09216
 • Dijken-57
 • Dijk 6c


Houd onze website in gaten... het volgende thema is "minimalisme" ....

__________________________________________________________________________________________________________

Januari 2024 Het jaar is begonnen... na een paar weken van feesten en partijen, van snoepen en snacken, van biertjes en borrels wordt het tijd om weer in actie te komen.

In 2023 hadden wij weer een soortgelijk project als voorgaande jaren. Met een klein verschil, niet dagelijks een foto naar eigen inzicht maar wekelijks max 10 foto's aanleveren. Waarbij andere deelnemers bepalen welke zij de mooiste vinden. Vervolgens volgen er selecties zoals "De Themafoto". Een vervolgstap en eind stap is iedere deelnemer maakt een serievoorstel van de foto's van de andere deelnemers. Afgelopen week hebben we de serie voorstellen gemaakt en besproken en zo komen er mooie, vrolijke, gevoelige maar ook hilarische voorstellen. Super leuk om te doen en evenzo leuk om te ervaren wat andere mensen in jouw foto's zien... zo kan het zomaar zijn dat je mooie lieve bloementje wat jij gefotografeerd hebt een onderdeel wordt van een serie met als titel "Rendez-vous" .....  Binnenkort worden er op deze website series aan u getoond en mag u uw mening geven.

Voor nu enkele foto's in willekeurige volgorde van diverse thema's.  Voorbeeld van thema's zijn; Highkey,  minimalistisch, 10 uur, zelfportret, weerspiegeling,  beweging, fietsen, vergankelijkheid en nog vele andere... 

week 30 P23 23 23-3
week 30 P23 23 23-3
DSCF2297-2
DSCF2297-2
DSCF2307-2
DSCF2307-2
_DSC5540
_DSC5540
1
1
20230730-DSC07474
20230730-DSC07474
_DSF9572_1 (Groot)
_DSF9572_1 (Groot)
naamloos-07796
naamloos-07796
DSCF2589-2
DSCF2589-2
DSCF2451-2
DSCF2451-2


Wat wij willen, onze doelstellingen en activiteiten

Fotografie is een kunstvorm die de laatste jaren steeds populairder wordt. Met de opkomst van smartphones en digitale camera's is het voor iedereen mogelijk geworden om mooie foto's te maken. Maar voor mensen die echt gepassioneerd zijn over fotografie, gaat het verder dan alleen maar een leuke hobby. Het gaat om het vastleggen van momenten en emoties, om het spelen met licht en compositie, om het creëren van iets unieks en persoonlijks. Voor deze groep mensen is er Fotoclub Brandpunt. 
Onze uitgebreide missie op tabblad: Onze missie  

Foto van de maand

Iedere maand wordt er een foto van de maand gekozen. De foto wordt met naamsvermelding  van de maker gepubliceerd op onze website en alle socials.  De maker kiest er zelf voor een toelichting op de foto  toe te voegen.

Deze maand is het de foto van Jacqueline


Deze foto is gemaakt in de mooie polders van Zeeuws Vlaanderen.

In onze fotogalerij kunt u nog meer werk zien van onze leden zien. 
E-mailen
Map
Info
Instagram