Fotoclub Brandpunt

BELEEF, ERVAAR, KIJK EN KLIK...MET HET JUISTE BRANDPUNT.

Onze organisatie

Fotografie is een kunstvorm die de laatste jaren steeds populairder wordt. Met de opkomst van smartphones en digitale camera's is het voor iedereen mogelijk geworden om mooie foto's te maken. Maar voor mensen die echt gepassioneerd zijn over fotografie, gaat het verder dan alleen maar een leuke hobby. Het gaat om het vastleggen van momenten en emoties, om het spelen met licht en compositie, om het creëren van iets unieks en iets persoonlijks. Voor deze groep mensen is er Fotoclub Brandpunt maar ook voor degene die zich juist meer willen toeleggen en verdiepen in de fotografie zijn van harte welkom.

Fotoclub Brandpunt is een vereniging van enthousiaste fotografen uit de regio Terneuzen maar natuurlijk zijn mensen uit ook de andere regio's ook welkom! Om de week komen we samen op een clubavond in Terneuzen. Tijdens deze avonden worden foto's besproken en door elkaar beoordeeld,  leden kunnen op deze manier leren van elkaars werk en feedback krijgen op hun eigen foto's.
De sfeer binnen Fotoclub Brandpunt is erg gezellig en informeel. Er zijn leden van alle leeftijden en niveaus, van beginners tot ervaren professionals. Wat hen bindt, is hun liefde voor fotografie en hun bereidheid om elkaar te helpen groeien en ontwikkelen.

Eén keer per jaar organiseert Fotoclub Brandpunt ook een expositie waarin leden hun beste werk kunnen tonen aan het publiek. Dit evenement trekt veel bezoekers uit heel Zeeuws Vlaanderen en België en biedt de bezoeker de kans om kennis te maken met verschillende stijlen en technieken binnen de fotografie.
Maar Fotoclub Brandpunt biedt meer dan alleen maar clubavonden en exposities. Leden krijgen meerdere malen per jaar de mogelijkheid om een presentatie, lezing of informatieve bijeenkomst bij te wonen of deel te nemen. Daarnaast worden er korte workshops en excursies georganiseerd door de club. Deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van technische vaardigheden en het ontwikkelen van een eigen stijl maar vooral plezier hebben met z'n allen.
Een ander belangrijk aspect van Fotoclub Brandpunt is dat er veel aandacht wordt besteed aan het delen van kennis en ervaringen tussen leden. Dit gebeurt niet alleen tijdens clubavonden, maar ook via online platforms zoals social media en een besloten forum waar leden foto's kunnen delen en feedback kunnen vragen.

De oprichting:

Januari 2005, acht mensen zitten rond een tafel in een huiskamer met de bedoeling een fotoclub op te richten. Met veel interesse in fotografie hebben we 1 doel, een leuke club beginnen om elkaar te inspireren en te motiveren tot het maken van mooie foto’s. Vijf leden van het eerste uur zijn nog steeds actief. Een locatie is snel gevonden, een lokaal in het Zeldenrust College, het huidige Lodewijk College in Terneuzen.
In 2006 hebben we de eerste clubtentoonstelling samen met andere beeldende kunstenaars in de tuin van een familie in Steenovens. Afgelopen jaren exposeerden we met Hemelvaart op verschillende locaties in Axel.
Ieder lid is vrij om te fotograferen wat hij/zij wil maar sinds 2020 doen we elk jaar een groots project waar je vrijblijvend aan mee kan werken. Tijdens de tentoonstelling wordt het beste werk van elk lid tentoon gesteld maar ook het werk van het gezamenlijke project laten we zien.
We zijn lid van de OVU, Oost-Vlaamse Unie van Fotokringen, en bezoeken regelmatig exposities van andere fotoclubs. De leden hebben zowel club- als individuele prijzen gewonnen met hun fotowerk.
De gezellige foto-weekenden en foto-uitstapjes hebben we ondernomen naar o.a. Abdij van Villers, Breda, Clervaux, Dordrecht, Gent, Zuid-Beveland en laatst nog naar Antwerpen. Of dichter bij huis naar Hulst, Groede of Terneuzen.
Om de week komen we op maandagavond bijeen om elkaars werk te bekijken.

Het bestuur:

Zoals iedere club heeft Fotoclub Terneuzen ook een bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. In die volgorde stellen wij voor Patrice Troost, Karin Koster en Jacqueline Hiemstra. 
Naast het bestuur zijn er 2 commissies, creatieve commissie en een  technische commissie. De commissies zijn samengesteld door en uit de leden van club. Zij zijn verantwoordelijk voor de vormgeving van de tentoonstelling en de technische toepassingen die hiervoor nodig zijn. 

Lidmaatschap

Nieuwsgierig geworden, bezoek kosteloos een clubavond. Onze leden zijn afkomstig uit alle lagen van de samenleving, maar we worden allemaal gedreven door enthousiasme voor hetzelfde ideaal.
Ontdek wie we zijn in onze even voorstellen en word zelf ook lid! 
E-mailen
Map
Info
Instagram