Fotoclub Brandpunt

BELEEF, ERVAAR, KIJK EN KLIK...MET HET JUISTE BRANDPUNT.

Nieuws, weetjes en andere interessante links... 

Nieuws
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Foto Brandpunt is op zoek naar een mooie locatie voor de expositie in het voorjaar van 2024. Liefst in midden Zeeuw Vlaanderen. (Kanaalzone)

Heeft u een mooie ruimte of weet u een leuke ruimte die wij voor een paar dagen/weken mogen inrichten voor de expositie 2024?

Tip of goede ideeën zijn welkom!

info@fotobrandpunt.nl

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Op de geheel vernieuwde website van Fotoclub Brandpunt is er ook ruimte vrijgehouden voor reclame of om aandacht te vragen voor uw organisatie, club, vereniging of verkoopactiviteiten. Informeer naar de mogelijkheden. 

Exposities, tentoonstellingen van fotoclubs uit de regio.
========================================================

Maar ook de Fotoclub Hulst heeft ook dit jaar weer een expositie van het werk van hun leden. Dit jaar zijn de onderwerpen 'verval, kleur, minimalisme, wit en handen'

Wij zijn benieuwd, jullie ook? Kom dan kijken op 17,18 en 19 november 2023                     Waranda Sint Jansteen.


==========================================================


 

WWW.FOTOBRANDPUNT.NL 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Interessante pagina's:

https://www.ovu.be
https://www.zoom.nl
https://www.natuurfotografie.nl
https://wwwdigifotopro.nl

Wist je dat....

  • De eerste foto ooit is gemaakt door Joseph Nicephore Niépce in 1826. Het duurde wel 8 uur om deze foto te ontwikkelen.
  • Filippo Blengini ooit de grootste foto maakte. De foto is een panoramafoto van de Mont Blanc. Als je deze foto zou printen heb je zo’n 110 meter papier nodig, dit is vergelijkbaar met de lengte van een voetbalveld.
  • Het woord fotografie afkomstig is uit het Grieks en ‘schrijven met licht’ betekent.
  • De eerste kleurenfoto in 1861 is gemaakt door James Maxwell. De foto is ontstaan door rood, groen en blauw gefilterde beelden over elkaar heen te leggen.
  • Een fotocamera hetzelfde werkt als je ogen. Onze ogen projecteren eigenlijk alle beelden die we zien op zijn kop. De hersenen zorgen ervoor dat deze beelden weer omdraaien, dit gebeurt ook bij een fotocamera.
  • Over het algemeen de linke kant van mensen de beste kant is omdat daar meer emotie op te zien is? Als tip voor portretfoto’s!
  • In de ruimte het onmogelijk is scherpe foto's te maken met een digitale camera.
  • We vandaag de dag in twee minuten evenveel foto's maken als er in totaal is gemaakt in de 19e eeuw?
  • De duurste camera ter wereld 90 jaar oud is en 2,16 miljoen euro kost?
 
E-mailen
Map
Info
Instagram